Νέα / Ανακοινώσεις ΣΔΙΤ

11.12.2020
Ολοκληρώθηκε η υποβολή των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Α’ φάση του διαγωνισμού για το έργο «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης με Σ.Δ.Ι.Τ.»
Ολοκληρώθηκε η υποβολή των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Α’ φάση του διαγωνισμού για το έργο «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης με Σ.Δ.Ι.Τ.»

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Α’ φάση του διαγωνισμού για το έργο «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης με Σ.Δ.Ι.Τ.».

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Α’ φάση του διαγωνισμού για το έργο «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης με Σ.Δ.Ι.Τ.», συνολικού προϋπολογισμού 373 εκ. € σε όρους καθαρής παρούσας αξίας. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στο διαγωνισμό προσήλθαν πέντε (5) συμμετέχοντες.Πιο συγκεκριμένα:

1. ΑΒΑΞ Α.Ε.

2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

3. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

4. INTRAKAT Α.Ε.

5. ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – INTERTOLL EUROPE ZRt»

Το έργο προβλέπει την υλοποίηση έργων βελτίωσης και αναβάθμισης της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης μέσω της κατασκευής Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου στη ζώνη διέλευσης της υφιστάμενης εσωτερικής Περιφερειακής Οδού και της ανακατασκευής της υφιστάμενης οδού στο σύνολο του εύρους του καταστρώματός της.

Η υλοποίηση του εν λόγω οδικού έργου κρίνεται αναγκαία καθότι ο υφιστάμενος δρόμος, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, εμφανίζει προβλήματα κορεσμού με επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας και την οδική ασφάλεια. Επιπλέον, θα εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή πρόσβαση στους αυτοκινητοδρόμους ΠΑΘΕ (μετακινήσεις από και προς Πάτρα, Αθήνα, Λαμία, Λάρισα, Δυτική Εγνατία Οδό, Σκόπια) και Εγνατία Οδό (μετακινήσεις ανατολικά της Θεσσαλονίκης, διακρατικές συνδέσεις Βουλγαρίας και Τουρκίας) καθώς και στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» και Χαλκιδική (μέσω της ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών).

Η εν λόγω Σύμπραξη θα συμβάλει άμεσα και αποφασιστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, εφόσον θα διευκολύνεται η οδική πρόσβαση στις τουριστικές υποδομές της Χαλκιδικής καθώς και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Σχετικές εικόνες: