Νέα / Ανακοινώσεις ΣΔΙΤ

11.03.2022
Έγκριση νέων έργων ΣΔΙΤ από τη ΔΕΣΔΙΤ
Έγκριση νέων έργων ΣΔΙΤ από τη ΔΕΣΔΙΤ

Στις 11.03.2022, η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ αποφάσισε την υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 3389/2005 τεσσάρων νέων έργων ΣΔΙΤ:

 

1. Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση, Διαχείριση και Λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος επεξεργασίας στερεών αποβλήτων νήσου Θήρας με ΣΔΙΤ

 

2. Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός των δικτύων άρδευσης των ΤΟΕΒ Ταυρωπού μέσω ΣΔΙΤ

 

3. Κατασκευή Φράγματος Μιναγιώτικου μέσω ΣΔΙΤ

 

4. Υλοποίηση έργου πολύ-λειτουργικού συγκροτήματος της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης με ΣΔΙΤ.

 

Μετά το πέρας της Συνεδρίασης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

 

«Από την αρχή της κυβερνητικής μας θητείας δώσαμε σήμα στην αγορά ότι ενθαρρύνουμε τα έργα ΣΔΙΤ για να απορροφήσουμε τους κοινοτικούς πόρους και να δώσουμε λύση σε πραγματικά προβλήματα. Με την έγκριση των 5 νέων έργων ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού 425,2 εκατομμυρίων ευρώ επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας. Παρά τις αντιξοότητες και τις έκτακτες συνθήκες, συνεχίζουμε απερίσπαστοι το έργο μας». 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά:

«Οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα είναι βασικός αναπτυξιακός πυλώνας της κυβερνητικής πολιτικής. Τα έργα που εγκρίναμε σήμερα ως Διυπουργική Επιτροπή, αναπτύσσουν την επιχειρηματικότητα, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, εκσυγχρονίζουν τις δομές, αναβαθμίζουν το επίπεδο της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών σε όλους τους τομείς. Το έργο ΣΔΙΤ στην Κοζάνη αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της πολιτικής μας για την αναπτυξιακή προοπτική των λιγνιτικώνπεριοχών».

Ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Ορέστης Καβαλάκης δήλωσε:

«Προχωρήσαμε σήμερα στην έγκριση πέντε πολύ σημαντικών έργων: τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης, το ολοκληρωμένο σύστημα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων νήσου Θήρας, την αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό των δικτύων άρδευσης των ΤΟΕΒ Ταυρωπού, την κατασκευή φράγματος Μιναγιώτικου και την υλοποίηση έργου πολύ-λειτουργικού συγκροτήματος της ζώνης ενεργού πολεοδομίας Κοζάνης. Πρόκειται για έργα σημαντικού αντικτύπου, με μόχλευση μεγάλου όγκου ιδιωτικών κεφαλαίων, και εξαιρετικής σημασίας οφέλη για το περιβάλλον, το Δημόσιο, την κοινωνία και τις τοπικές οικονομίες».

Σχετικές εικόνες: